>
Főoldal    Árajánlat   online: Rendelés   Mobil: 0630 663 1937   Tel: 061 607 8065  >> Vezérlés Csere   >>> Vezérműszíj Ismertető  >>>> Vezérmű Javítás-csere AKCIÓ!
<

Vezérműszíj ismertető

A vezérműszíj a motorban található. Ahogy neve is mondja, a vezérmű egység része. A vezérműszíj szerepe a szelepek nyitásának és zárásának a főtengely forgásához szinkronizálása. Ez által a motorban lévő szelepek mindig a megfelelő időben nyitnak, és zárnak, szabályozva ezzel az üzemanyag megfelelő időben történő bejutását a motorba, és a kipufogó gáz eltávozását.

Fontos a vezérműszíj (60, 80 ezer Km) időszakos cseréje. A szíj elhasználódása, rongálódása vezethet a szíjon található fogak leválásához, vagy a fogak sérülése, elhasználódása esetén a szíj át is ugorhat a vezérmű szíjat meghajtó tárcsán. Ebben az esetben a szelepek már nem megfelelő időben nyitnak illetve zárnak, ami többletfogyasztást és teljesítmény csökkenést, egyenetlen járást okoz. Ha a szíj olyan mértékben elugrik a helyéről, esetleg elszakad, hogy a szelepek egyáltalán nem lesznek szinkronban a dugattyúk pozíciójával akkor a motor működésképtelenné válik. A szelepek össze is ütközhetnek a dugattyú tetejével, ami a szelepek törésével, a szelepemelők, tőke törésével, sérülésével járhat együtt. Ebben az esetben, ha a szelep egy darabkája beleesik a hengerbe, még a hengereket és a dugattyúkat is megsértheti. A nem megfelelő időben kicserélt vezérműszíj szakadása ez által teljes motorgenerálhoz is vezethet, ezért figyeljen oda cseréjére. Javasolt továbbá a csere alkalmával a szíjat feszítő és vezető görgők, illetve a vízpumpa cseréje is, melyet általában a vezérműszíj hajt meg, mivel ezeknek az alkatrészeknek a beszorulása is a fenti következményekkel jár. Semmi esetre sem javasoljuk a vezérműszíj otthoni cseréjét, de ha mégis így tesz, akkor figyeljen a vezérlés pontos beállítására, és a szíj előírásnak megfelelő feszességére. A szíj felrakásakor soha se próbálja csavarhúzóval rásegíteni a helyére, mert ez megsértheti a szíj anyagát, fogazatát és a fenti következményekhez vezethet!

 

A legolvasottabb vezérmű cikkek:

ALFA ROMEO vezérműszíj, AUDI vezetőgörgő, AUSTIN/MG vezérlés készlet, BMW feszítőgörgő, CADILLACvezérműszíj, CHEVROLET vezérműszíj készlet, CHRYSLER vezérlés szett, CITROËN görgő készlet, DACIA feszítőgörgő, DAEWOO vezérmű készlet, DAIHATSU vezetőgörgő, DODGE vezérműszíj feszítőgörgővel, FERRARI görgők, FIAT vezérműszíj szettek, FORD görgő készlet, GRUPO MG gyári vezérműszíj, HONDA vezető és feszítő görgő, HYUNDAI vezérműszíj szett, ISUZU vezérlés, JAGUAR szíjak és görgők, JEEP vezérlés alkatrészek, KIA vezérműszíj szett, LADA vezérlés készlet, LAMBORGHINI feszítő görgő, LANCIA vezérműszíj szett görgőkkel, LAND ROVER hosszbordásszíj, LEXUS szíjfeszítő, MAZDA vezérműszíj készlet csere, MERCEDES-BENZ vezérlés alkatrészek, MINI feszítőgörgők, MITSUBISHI vezérműszíjjak és görgők, NISSAN feszítő és vezetőgörgő, OPEL motorikus alkatrészek, PEUGEOT vezérműszíj és görgők, PORSCHE vezérlés szett, RENAULT szíjjak és görgők, ROLLS-ROYCE vezérműszíj készlet görgővel, ROVER görgő készlet, SAAB motorikus alkatrészek, SANTANA vezető görgő, SEAT vezérműszíj készlet görgőkkel, SKODA feszítő görgők és szíjak, TDI vezérműszíj készlet, SMART vezérműszíj és hosszbordásszíj készletek, SSANGYONG gyári és utángyártott vezérlés alkatrészek, SUBARU vezérlés szett feszítőgörgővel, SUZUKI vezérműszíj készlet és vezetőgörgő, TATA vezérlés, TOYOTA szíjak és görgők, TRIUMPH vezérműszíj szettek, VAUXHALL görgők, VOLKSWAGEN vezérmű alkatrészek és TDI vezérműszíj készlet, VOLVO vezetőgörgő és feszítőgörgő valamint hosszbordásszíj készletek.